ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ръководството на Мините отиде при протестиращите на АМ “Тракия”

Засега протестите не се отразяват върху работата на дружеството

След преговорите с властта и подписаното споразумение в седем точки, напрежението сред миньори и енергетици не стихва. 

И днес автомагистрала “Тракия” осъмна, а по всичко личи и че ще замръкне блокирана. А  ръководството на “Мини Марица-изток” отиде на място при протестиращите, за да се опита да ги убеди, че диалогът трябва да продължи.

За разлика от миналата неделя, когато по време на преговорите между власт и протестиращи на магистралата, и изпълнителният директор на дружеството Илза Чинкова се оказа от другата страна на мантинелата, където бе и енергийният министър Румен Радев, днес разделителна линия между ръководството и хората на барикадата нямаше.

“Тук съм , за да разбера какво точно притеснява хората, да чуя техните тревоги”, заяви изпълнителният директор на Мините Илза Чинкова. Според нея служителите е добре да ползват експертния потенциал на Дружеството, за да получат отговор на своите съмнения, тревоги и питания. 

“Не мога да коментирам териториалните планове, те са подадени от правителството, аз този въпрос не очаквайте от мен да го коментирам. Аз мога да кажа, че трябва да има съгласие, трябва да има споразумение. Беше казано, че се започват преговори. Надяваме се в тях всички неща да бъдат уточнени, те да бъдат съгласувани с нас, да бъде чуто експертното мнение на нашите инженери.  Със сигурност всички искаме нещата да се успокоят и хората да се приберат по домовете си.. Все още протестите не се отразяват на работата ни, работим и с по-намалан добив. Правим си графиците, правим си организацията на работата, правим си разкривката, по никакъв начин не сме затруднени.  Работим съобразно заявките на централите. Всички заявки са удовлетворени”, каза още изпълнителният директор на Мините

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст