ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 150 сигнала, свързани с изборите, са подадени в МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че 147 сигнала за нарушения, свързани с изборите, са подадени до момента. Част от тях са придобити и по оперативен начин. Общо 82 са за купуване на гласове, 50 са за нарушаване на изборното законодателство. Има сигнали и за корпоративен вот.

До момента има образувани десет досъдебни производства. Едно от тях е в Ямбол. Има и задържани, като единият от случаите е в Несебър, където беше задържан служител на общинска администрация. Има информация за замесени и други лица, заподозрени в корупционни престъпления.

Стоянов обяви, че ще бъдат купени шест апарата за изследване на наркотици в кръвта, като четири от тях ще бъдат купени по линия на фонда за пътна безопасност. “Когато получим тази техника, пробите ще се увеличат значително”, каза министърът.

По повод случая в Банкя за заловен ученик с пистолет в училище силовият министър обясни, че на телефон 112 е подаден сигнал, че ученик заплашил свои съученици с пистолет с пластмасови капси. После служители от детска педагогическа стая са изпратени, за да работят и с родителите. “Случаят е притеснителен, дори да смятаме, че вероятно е само детска игра”, коментира министърът. По думите му охранителните в училищата трудно ще проверяват всеки ученик.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст