ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Илияна Йотова вотът на недоверие винаги е полезен

Илияна Йотова

“Вотът на недоверие винаги е полезен, независимо от крайното решение и крайните резултати. Аз много се надявам, че ще бъде направена съдържателна дискусия, че освен критиките, ще има и предложения, както и да се изсветлят някои тъмни въпроси, на които ние не получихме отговори от страна на управляващите.” Това заяви пред репортери вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с внесения срещу правителството вот на недоверие за политиката му енергийния сектор.

По думите на Йотова вотът на недоверие е политически знак, че “голямото мнозинство в Народното събрание очевидно не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в мерките, които предлага правителството”.

Според вицепрезидента териториалните планове, които управляващите изпратиха в Брюксел, в никакъв случай не отговарят на Механизма за солидарен преход. Тя предрече, че последствието ще бъде обезлюдяването на региони в Кюстендил, Стара Загора и Перник. И посочи, че не вижда решение на проблемите на протестиращите енергетици. „Аз съм песимист за това, че могат да бъдат предоговорени тези планове“, добави тя.

Вицепрезидентът коментира темата преди откриването на дискусията „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“, която се провежда днес в София. „Темата в никакъв случай не е по-различна от темата, заради която сме се събрали днес, и това е най-важната и болезнена тема за България – демографската криза, която някои определят като демографска пустиня. Други казват, че е демографска катастрофа, а днес трябва да чуем и мнението на експертите“, отбеляза тя.

На въпрос за бъдещите промени в Конституцията, които управляващите анонсираха, Йотова отговори: “Най-сериозният аргумент, за да го има това правителство, беше съдебната реформа. До този момент те са предложили текст, с който професионалните среди не са съгласни. Нека да видим дискусията“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст