ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Не желаем министри в кабинет на ротация, заяви Пеевски

Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че от партията не биха желали да имат министри в кабинет на ротация. Коментарът му дойде по повод изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който допусна, че движението може да има министри в ротация.

Пеевски коментира искането на военния министър Тодор Тагарев депутатите да приемат по-бързо сделката за бронетранспортьорите “Страйкър”, като заяви, че той няма право да иска нищо и незабавно трябва да си подаде оставката.

Депутатът от ДПС поясни, че може да иска оставката на министър, защото парламентът е избрал правителство и отново повтори, че Тагарев нямал правомощията да иска нищо от българския парламент. “Лично аз съм си дал вота за този кабинет и мога да поискам от името на нашата парламентарна група”, заяви уверено Пеевски.

Относно предложените промени в Конституцията той коментира следното: “Ние смятаме, че сме направили най-добрия проект за промени в Конституцията, който и ще гласуваме. Мандатът на главния прокурор остава само един за 5 години и това ще бъде променено между първо и второ четене. Това е нашето изискване да подкрепим промените в Конституцията”.

Пеевски уточни обаче, че в рамките на днешното пленарно заседание предложените промени в Конституцията няма да бъдат приети на първо четене, поради липсата на необходимите 180 гласа за бързата процедура.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст