ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Никола Минчев за критиките на Борисов към кабинета: Възраженията му са неоснователни

Парламент Никола Минчев

Гласуването за промени в Конституцията не събра нужните 180 гласа, което беше очаквано, но пък получи подкрепата на 161 колеги, което означава, че процедурата продължава, макар и по бавната писта. Това заяви в ефира на БТВ депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на парламента Никола Минчев, след като Народното събрание не прие конституционните промени.

Минчев подчерта, че имат политическата воля да се случат заявените промени и посочи, че дебатът е бил доста дълъг, а акцентът е паднал върху главата за съдебната власт.

“Промените са решителни, много е важна философията на самите промени в главата за съдебната власт. Стремим се да установим независимостта на българския съд, но също така и отчетност на българската прокуратура. Идеята е да намерим тези текстове, които събират максимален консенсус”, разясни Никола Минчев.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера отбеляза, че би сменил някои от министрите от кабинета „Денков“, тъй като според бившия премиер не се справят със задачите си.

„Чух тези възражения за част от министрите, но не ги намирам за основателни. Това е въпрос на консенсус. В това управляващо мнозинство в Народното събрание има партньори. Това че едната страна смята, че има проблем, съвсем не значи, че другата приема това за основателно“, обясни в заключение зам.-председателят на парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст