ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Ваня Григорова, Хекимян и Терзиев са в управление заедно – искат или не

Ваня Григорова

Кандидатът за кмет на столицата от обединената левица смята, че Хекимян и Терзиев не могат да дебатират с нея

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата да бъда кандидат за кмет на София. Не бих определила това като покана насила или че съм кандидат насила. На градската конференция на БСП-София единодушно бях подкрепена. Това коментира кандидатът на обединената левица Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия.

“Ако някой използва тези местни избори за трамплин, то той може да бъде само кандидатът, който не е водач на листата си. Знаете кой е той. Това, че аз съм водач, означава, че ще бъда част от общинския съвет и ще се боря за това, за което настоявам”, увери Григорова.

На въпрос дали подкрепата от страна на БСП към нея е половинчата, общува ли с Корнелия Нинова по време на предизборната кампания и коментира ли се представянето ѝ, кандидатът за кмет коментира следното: “Оценка очаквам от хората, с които говоря ежедневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която трябва да следи местните избори. В София е наша работа как да стигнем до хората. Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”.

Григорова посочи, че основният ѝ опонент в битката за София е “този начин на управление и управлението сега”. “Васил Терзиев и Антон Хекимян са в управление заедно – искат или не, тъй като са представители на двете формации, които в момента заедно управляват страната”, коментира кандидатът за кмет на обединената левица.

Според нея двамата ѝ опоненти не искат да говорят по същество за местните избори и местните проблеми. “Паметникът на Съветската армия не е тема на местни избори. Те я изтикаха на първо място, за да не говорим за това, което двете формации, чиито представители са Терзиев и Хекимян, правят от 30 години насам в столицата”, категорична бе тя.

Григорова подчерта, че има изследвания, според които ще бъде на балотаж. “Има и изследвания на опонентите, които те не искат да публикуват. ГЕРБ и ПП-ДБ нека крият своите. Аз мога да дебатирам и с двамата – Терзиев и Хекимян, те не могат да дебатират с мен”, смята кандидатът за кмет на столицата от обединената левица.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст