ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Bristol Myers ще плати 5.8 млрд. щ.д. за разработчика на лекарства за рак Mirati Therapeutics

Американската мултинационална фармацевтична компания Bristol Myers Squibb купува разработчика на лекарства за рак Mirati Therapeutics. Съответното споразумение беше подписано от компаниите на 8 октомври.

Съгласно неговите условия, Bristol Myers ще плати на Mirati по 58 долара на акция, или общо 4.8 млрд. долара.

Освен това на акционерите на Mirati ще бъде дадена възможност да упражнят правото си на условна стойност (CVR), което ще бъде по 12 долара на акция съответно плюс 1 милиард долара към стойността на сделката.

В резултат на сливането, Bristol Myers ще получи портфолиото на Mirati от лекарства за рак. Между другото, той включва лекарство за лечение на напреднал рак на белите дробове Krazati, което получи одобрение от американските регулатори през декември миналата година.

Сделката ще позволи на Bristol Myers да диверсифицира своето портфолио от разработки и също така се очаква да укрепи акциите на компанията, които загубиха 21% от началото на тази година.

Акциите на Bristol Myers реагираха на съобщението за поглъщането на Mirati, като поскъпнаха с 0.43 процента.

Компанията Bristol-Myers Squibb, чиято централа е в Принстън, Ню Джърси [1], е една от най-големите фармацевтични компании в света. Тя постоянно се нарежда в списъка Fortune 500 на най-големите корпорации в САЩ. За фискалната 2022 г. има общи приходи от 46.2 милиарда долара.

Bristol Myers Squibb произвежда фармацевтични продукти с рецепта и биологични продукти в няколко терапевтични области, включително рак, ХИВ/СПИН, сърдечно-съдови заболявания, диабет, хепатит, ревматоиден артрит и психиатрични разстройства.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст