ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Австрия ще спечели, ако България е в Шенген, смята Денков

Волфганг Соботка

Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат приети в Шенгенското пространство.

С тези думи премиерът акад. Николай Денков посрещна председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка в Министерския съвет, съобщават от пресцентъра на ведомството.
Денков се аргументира с това, че Европейският съюз може да овладее мигрантската криза, само ако осъзнае, че всички държави членки заедно трябва да пазят външните му граници. Това по думите му включва не само финансиране, но и оборудване с технически средства и подсилване с хора.
Точно затова сме поканили гранични служители от Австрия, Нидерландия и други европейски страни да дойдат на нашите външни граници“, посочи министър-председателят.

Премиерът бе категоричен, че организаторите и спонсорите на трафикантите на мигранти са в Европа и че те са част от силна международна мрежа. Ето защо той изрази увереност, че борбата срещу тях трябва да става с общите усилия на всички европейски държави.
От своя страна председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка бе категоричен, че Шенген и Дъблин не работят и че заради това Австрия е залята от мигрантската вълна. Той даде и конкретен пример:

Виена е третият по големина „сръбски“ град след Белград и Нови сад, а освен това в страната има още много мигранти от различни други националности.
Акад. Денков е изразил готовност при предстоящото си посещение във Виена на 24 октомври да се срещне с австрийски парламентаристи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст