ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стотици българи остават в Израел и Палестина

Стотици наши сънародници остават в Израел и Палестина. МВнР разпространи информация в отговор на въпроси на наши граждани до посолството ни в Тел Авив за това какви са възможностите за пътуване до България.

Летището в Тел Авив изпълнява полети, обясниха от ведомството. Има граничен пункт с Йордания, който работи. Възможност е и през пристанище Хайфа.

В неделя и понеделник България организира два полета на правителствения самолет, с които близо 200 наши сънародници – туристи в Израел, се прибраха. В домовете си в Израел остават много наши сънародници, които с години живеят там.

Рени Момонова е сред оцелелите след фестивала до границата с Газа, където масираната атака взе повече от 260 са жертвите. С ужас се връща към изживяното.

“Бяхме 3000 души. След около 10 минути започнаха да бомбардират“, разказа тя, цитирана от “Би Ти Ви”.

Стоматологът доктор Ронен Декало казва, че почти всеки в Израел познава загинал в атаките или изчезнал. Негов приятел и пациент все още не може да бъде открит.

„И аз бях в посока да карам колело, но чух сирените и се върнах вкъщи. Той нямаше този късмет, не знаем къде е. Или е вътре в Газа, или е заложник, или е загинал. Двама мои съседи са починали в този ад и още много приятели, които сега са войници. Просто ни се разкъсва сърцето и стоим вкъщи, чакайки този ужас да мине“, каза д-р Ронен Декало.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст