ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Производителят на обувки Birkenstock оцени акциите си за IPO в САЩ на 46 долара

Германският производител на обувки Birkenstock избра цена за своето първично публично предлагане (IPO) на Нюйоркската фондова борса (NYSE) близо до средата на целевия диапазон от 46 долара за акция. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници. Пазарната стойност на компанията при тази цена ще бъде приблизително 8.6 милиарда долара.

На 2 октомври беше съобщено, че Birkenstock ще пласира 32 милиона акции между 44 и 49 долара на акция. Както отбелязват източници на изданието, при избора на крайната цена компанията е взела предвид нестабилността на пазарите.

Търговията с акции на NYSE е планирана да започне на 11 октомври под символа BIRK. Първичното публично предлагане се провежда с консултантската помощ на Goldman Sachs, JPMorgan Chase и Morgan Stanley. Агенция “Ройтерс” съобщи на 8 октомври, че Birkenstock е осигурил необходимото ниво на заявления за инвеститори.

Birkenstock Group B.V. & Co. KG е производител на обувки, известен със своите сандали и други обувки, отличаващи се с контурни коркови подметки, направени със слоеве от велур и юта, които отговарят на формата на краката на носещите ги. Основана през 1774 г. от Йохан Адам Биркенщок и с централен офис в Нойщат (Вид), Райнланд-Пфалц, Германия, първоначалната цел на компанията е да създава обувки, които поддържат и контурират крака в сравнение с плоските подметки на много обувки от онова време. През 1896 г. е проектиран Fussbett (подложка за крака), а до 1925 г. Birkenstocks се продават в цяла Европа.

През 1966 г. Марго Фрейзър за първи път донесе Birkenstocks в Америка. В САЩ те се продават в магазини за здравословни продукти, като по този начин се свързват с хипитата през 70-те години на ХХ век.

Оригиналната подложка на обувката Birkenstock е създадена през 30-те години на миналия век и притежава четири различни слоя, които завършват обувката. Първият слой на обувката е ударопоглъщащата подметка, последвана от слой от влакна от юта, твърда коркова подложка и друг слой от юта. Последният слой е линията на подложката, която е мек велур.

В допълнение към оригиналната подложка, Birkenstock дава опция за мека подложка. Обувката е изработена от същите материали като оригиналната подложка, с добавена вложка от пяна, поставена под велурената подплата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст