ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отпускат 5 млн. лева за укрепване на оградата по границата с Турция

Ограда Турция

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2023 г. в размер до 5 000 000 лв. Те са предназначени за укрепване на оградата по българо-турската граница.

Във вторник председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и председателят на Народното събрание Росен Желязков посетиха българо-турската граница. “Трябва да се оценят усилията, които се полагат от българска страна, за да се подсигури и опази границата. България е изключително важен партньор за нас”, подчерта Соботка и добави, че като бивш министър на вътрешните работи знае, че работата е трудна и я цени наистина високо. Очакваме от Турция също да поеме и да изпълни задълженията си”, посочи той.

“Много е важно, че дойдохме на място, за да видим не просто поредното инженерно съоръжение и технологиите в действие, а как работят хората и цялата система”, подчерта председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той изрази благодарност за ежедневните усилия, които полагат служителите и подчерта, че данните за предотвратените опити за незаконно преминаване показват, че предизвикателството е огромно и е общоевропейски ангажимент да се охраняват границите на Европейския съюз. “Вярвам, че ще бъде оценено, че България се справя по най-добрия възможен начин с помощта на нашите партньори от Съюза”, допълни Желязков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст