ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев бе категоричен, че правителството трябва да остане на власт

Асен Василев

Според финансовия министър Асен Василев правителството трябва да остане на власт, защото давало ясна перспектива, в каква посока се движи България. Коментарът му дойде от кулоарите на Народното събрание по повод вота на недоверие към кабинета, който се обсъжда на днешното парламентарно заседание.

В защита на правителството той подчерта, че напред е започнала да се придвижва и съдебната реформа, което обаче според думите му, ще бъде една изключително дълга битка, за която първите стъпки вече били направени.

Това, което виждаме в момента, е, че бизнесът започва да инвестира, спестяванията на българските граждани през последната една година, на домакинствата, са се качили със седем милиарда, отчете Василев и добави, че България е една от малкото държави в Европейския съюз, където ръстът на доходите е изпреварил ръста на инфлацията миналата година.

На въпрос вярва ли, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят единодушно кабинета, финансовият министър не пожела да се ангажира с конкретен отговор и заяви, че всичко си зависи от тях.

Василев уточни, че няма да присъства на председателския съвет, на който парламентарните сили ще обсъждат ситуацията в Израел и Украйна. “Що се отнася до стойността на помощта, която се отпуска, в бюджета всяка година се утвърждава бюджет в МВнР, с който то по своя преценка може да реши на кого да помогне в случай на сериозна криза и да изрази своята солидарност”, обясни той във връзка с евентуалната нова помощ, която България ще окаже на Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст