ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът смята, че аргументите за вота на недоверие са измислица

Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че аргументите за вота на недоверие са напълно измислени и в тях няма нищо, което да е съдържателно откъм икономика и енергетика.

Според него в тях има изкуствени страхове на хора, които определени политици умишлено разпалват като част от предизборните им кампании. Денков коментира и заявката на БСП да започне да събира подписи за втори вот на недоверие с думите… “Значи втора серия от същото!”

Относно недоволството на енергетици и миньори, министър-председателят заяви, че те във всеки един момент могат да се срещнат и да разговарят с него. Той обаче смята, че емоциите им са в повече и поради тази причина те не разбират, че правителството работи в тяхна полза.

По отношение на ситуацията в Израел и дали се планира нов полет, който да евакуира българи, премиерът заяви: “Това, което сме се разбрали с Мария Габриел е че в момента, в който има група българи, които трябва да се изведат от там, ако е безопасно за полета, веднага ще бъде осигурен”.

Припомняме, че днес министър-председателят акад. Николай Денков е в Пловдив, за да присъства на ритуалната първа копка на Завода за преработка на билки, както и за срещна със собственици и мениджъри на компании в “Тракия икономическа зона”.

Министър-председателят ще открие и новата сграда на Центъра по растителна системна биология и биотехнологии, изграден по проект ПлантаСИСТ. През 2017 година това бе единственият научен проект от България, одобрен за европейско финансиране с цел създаване на върховни научни постижения в областта на растителната системна биология и биотехнологии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст