ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 13 октомври 2023 г.

Парламент нов Вот на недоверие

Правителството преодоля вота на недоверие

Кабинетът на Николай Денков преодоля вота на недоверие. “За” свалянето на правителството гласуваха 71 депутати от трите опозиционни партии – “Възраждане”, БСП и ИТН, както и независимият депутат Радостин Василев. Управлението на Денков беше подкрепено от 143-ма депутати – от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната” и ДПС.

Облигациите, доларът и петролът поскъпнаха в очакване на израелските танкове

Щатските дългови книжа, зелените пари и суровият петрол поскъпнаха заради очакваната сухоземна операция на Израел в ивицата Газа. Базовият десетгодишен американски дълг загуби 9 пункта от годишната си доходност и се търгуваше за 4.61% в 13.50 ч. българско време на 13 октомври, заличавайки голяма част от резкия си скок през предишния ден, провокиран от по-високото от очакваното повишение на потребителските цени в Съединените щати. Европейските облигации също поскъпнаха, като доходността на десетгодишните германски книжа олекна със 7 базови пункта – до 2.71 процента.

Пушач пенсионер носи

„Като най-болната нация в Европа, разбира се, че в България има най-нисък акциз при цигарите – 90 евро на 1000 къса. Дебело подчертавам – това не е лобизъм! Това е грижа на държавата за стабилна пенсионна система.” Това казва финансистът Бисер Манолов.

“Хамас” не дава на жителите на Газа да напускат северната й част, както иска Израел

Палестинската ислямистка групировка “Хамас” призова жителите на Газа да не се поддават на призивите на Израел за евакуация от северната част на анклава, съобщават световните агенции.

Там, където и прокурорите бият жените си

Трънчаните имат една много мъдра приказка – “От отца и деца”. Означава следното: каквито родителите, такива и децата. Мъдростта не е валидна само за Трънско, а засяга целокупния български народ – от горе до долу.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст