ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Xerox приключи с бизнеса си в Русия

хартия ксерокс

Американската корпорация Xerox, занимаваща се с производство на копирни машини, приключи дейността си в Русия, като продаде бизнеса си на руския висш мениджмънт на дъщерното си дружество в Руската федерация – Xerox CIS LLC. Това съобщиха от пресслужбата на Xerox CIS. Досега британската Xerox Limited контролираше 100% от акциите. 

Новите собственици обещават да продължат да обслужват продаденото оборудване. Експертите отбелязват, че оригиналните касети за оборудването на компанията, които генерират основния доход, все още могат свободно да се внасят в Русия. Източници на “Комерсант” на пазара, смятат сделката за формалност, която позволява на Xerox да задържи местните клиенти. Новите собственици обаче обещават да стартират нови проекти в страната. Те не разкриват подробности, но подчертават, че вече не са обвързани с изключителни задължения към Xerox.

Xerox спря износа на всички свои продукти за Русия през март миналата година. Сега, както съобщават от пресслужбата, руското дъщерно дружество е продадено, а в близко бъдеще то ще промени името си и няма да бъде свързано с корпорацията.

“В резултат на транзакцията служителите на компанията ще запазят работните си места, а клиентите и доставчиците ще поддържат дългосрочни отношения с доверен партньор“, добавиха от Xerox CIS LLC.

Приходите на руското дъщерно дружество през миналата година възлизат на 6.6 милиарда рубли, а нетната загуба е 257 милиона рубли. Активите на компанията включват наета нежилищна сграда в Москва.

Xerox Corporation е един от световните лидери в областта на печатните технологии и управлението на документи и пионер в масовото производство на копирни машини. Централният офис на компанията от 2007 г. е в Норуик, Кънектикът, но повечето от производствените ѝ мощности продължават да са в Рочестър (Ню Йорк), където компанията е основана през 1906 година. Сред основните й продукти са принтери, факсове, скенери, дисплей, проектори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст