ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

100 млн. лева в бюджета за ремонт на студентски общежития

До 20 студентски общежития в страната ще бъдат ремонтирани през следващите 3 години, като за целта в бюджета за 2023 са заделени 100 млн. лв. по нова програма. По предишната програма, със същия бюджет, финансиране беше получено за 22 общежития. Едно от тях – Блок  55 В на Университета за национално и световно стопанство в Студентски град в София, получи над 4 млн. лева и днес ремонтираната сграда беше открита

Висшите училища могат да кандидатстват за финансиране по новата програма от 9 октомври, съобщи просветният министър професор Галин Цоков.

“Надявам се, че в рамките на тази програма между 10 и 20 общежития ще получат нов облик”, каза той.

Цоков участва в откриването на обновения вход В на блок 55 на Университета за национално и световно стопанство, който ще се ползва от 300 студенти. 

“Ние тук се шегувахме, че и ние искаме да ставаме студенти, за да живеем в подобни условия”, отбеляза ректорът на УНСС професор Димитър Димитров.

Общо три входа на студентски общежития на УНСС са обновени по проект на стойност 10 и половина милиона лева.

Няколко хиляди места не достигат в общежитията на УНСС към момента. 700 са възпитаниците на университета, които по тази причина са на квартири или в общежития на други висши училища, каза от своя страна председателят на националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст