ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гълъб Донев отговори на обвиненията за над 13 хил. уволнени от неговия кабинет

Гълъб Донев

Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое ръководство са “отстранили” над 13 хиляди служители са неверни и манипулативни“. Това се посочва в позиция на Гълъб Донев, началник на кабинета на президента Румен Радев и служебен министър-председател от 2 август 2022 г. до 6 юни 2023 г., разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Общо 13 211 служители от министерствата и подчинените им ведомства са освободени по време на служебните правителства в периода август 2022 г. – юни 2023 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В съобщението се посочва, че данните са реални, предоставени от отделните министерства, и са във връзка с разпространена в медии информация относно броя на освободените служители в администрацията, които определят като „медийни спекулации“.

Бившият служебен премиер твърди, че справката на МС не отговаря на истината и включва всички служители, които са напуснали по свое желание, преместили са се в други администрации, пенсионирали са се или са били назначени временно на граждански договор, който е изтекъл.

Управленското безсилие тласка правителството “Денков” в грешна посока. Протестиращите земеделци не са “терористи”, енергетиците не са хора, “които протестират срещу себе си”, а в служебните правителства никой не е “подписвал с кръв” да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно заседание, добавя Донев.

Напротив, работихме само и единствено да преведем страната през кризите, в които управляващите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по подготвените закони, по овладяването на ръста на цените, по прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка и т.н. Неслучайно нивото на доверие, с което си тръгна служебният кабинет, е и остава недостижимо за сегашния, пише в позицията. Но има нещо по-притеснително. В българската политика манипулациите са отдавна използван прийом, за съжаление. Но когато се разпространява официално от най-високо ниво – от министър-председателя – то лъжата придобива статут на държавна политика, посочва още Гълъб Донев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст