ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пари от бюджета за 2024 г. ще се отпускат само срещу предложения за конкретни дейности

Средства от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение. Това стана ясно след среща на ръководствата на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) и на отделни федерации в нея с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев. 

Представителите на синдикатите изразиха надежда политиката на правителството за повишаване на доходите да продължи и догодина, така, както тя беше заложена за 2023 година. Те очакват държавата да изпълни исканията им за увеличаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции.

Премиерът заяви, че бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива. Той допълни, че кабинетът ще продължи да следва политиката на вдигане на доходите и овладяване на инфлацията.

Министърът на финансите коментира, че очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите. Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и през 2024 година ще бъде под 5 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст