ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 21 октомври 2023 г.

ГЕРБ ще предложи следващата седмица отнемане на дерогацията на “Лукойл”

ГЕРБ ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на “Лукойл”, да задължим правителството в едноседмичен срок да отнеме дерогацията. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ “това, че правителството не може да взема смели решения, не следва да се пише в сметката на всички, които го подкрепят, защото нашата парламентарна група знае как се управлява и в криза”.

Тагарев: Няма индикации за терористични атаки у нас

Тодор Тагарев

България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между „Хамас” и Израел, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. „Към момента няма такива индикации в нашата страна”, подчерта той. По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира да вземе страна в конфликта в Близкия изток. Украйна отново е поискала помощ от нас, но възможностите ни не са неограничени, съобщи военният министър.

Асен Василев: Парламентът вече взе решение за дерогацията за “Лукойл”

Министерство на финансите Асен Василев

Парламентът вече взе решение за “Лукойл”. Ако ще се предлага нещо ново, трябва да видим какво точно се предлага. То ще бъде обсъдено от цялото правителство, в това число и от министъра на икономиката. Това коментира пред журналисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев, след като председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на “Лукойл”.

Бойко Борисов: Дефицит е лоша дума, трябва до края на годината да излезем на излишък

Преди да си тръгнем от управленския мандат, над милиард живи левчета оставихме, за да достроят АМ „Хемус“, сега има нула там, подчерта Борисов. Оставихме над милиард за водния цикъл на градовете, на общините, където с техния бюджет не могат да вкарат 5-10 млн. под земята, за да направят ВиК. И 12 млрд. във фискалния резерв, посочи Борисов. Парите ги няма, похарчени са, няма да се впускам в обяснение за какво и как, каза експремиерът. 

“Давос в пустинята” ще се проведе въпреки войната в Близкия изток

Десетки високопоставени банкери и финансисти планират да отпътуват за Рияд през идната седмица за престижна инвестиционна конференция в Саудитска Арабия въпреки растящата нестабилност в региона в резултат на конфликта между Хамас и Израел. Сред най-известните имена от елита на Уолстрийт са шефовете на “Джей Пи Моргън Чейз” – Джейми Даймън, на “Блек рок” – Лари Финк”, на Ситигруп” – Джейн Фрейзър”, на “Голдмън Сакс груп” – Дейвид Салъмън, на “Блекстоун” – Стийвън Шуорцмън, и на “Карлайл – Харви Шуорц.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст