ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дирк Пергот е новият генерален директор на ДП “Пристанищна инфраструктура”

Дирк Пергот е новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Той е назначен със заповед на министъра на транспорта и съобщенията до провеждането на конкурс за длъжността.

Държавното предприятие, което отговаря за управлението и поддържането на българските пристанища, за първи път се оглавява от чуждестранен гражданин. Това е част от политиката на министър Георги Гвоздейков за професионализация в управлението на държавните активи, като водещият принцип при избора на управителния орган, е опитът и експертизата в съответната област.

Дирк Пергот е белгийски гражданин и има над 20-годишен опит в управлението на пристанища и пристанищни операции. Той е ръководил проекти на пристанищата в Антверпен (Белгия), Гданск (Полша), Александруполис (Гърция), Кавала (Гърция), както и в българските портове “Варна-Запад” и в Белослав. Пергот има богат опит в развитието на стартиращи компании, стратегическо планиране, търговия, транспорт и логистика. Той е заемал ръководни позиции в международни компании като Euroports Group, Van Moer Logistics, ADM – Amylum Group, и други.

Дирк Пергот има магистърска степен от Ghent University, Белгия, и специализация за управление на пристанища (капитан на пристанище) в LLyod’s Maritime Academy, Лондон. Владее свободно английски, нидерландски, български, френски и немски език.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст