ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МРРБ предупреждава за фалшив имейл от името на министър Цеков

Нов мощeн фишинг срещу банкови клиенти

 „Министерството на регионалното развитие и благоустройството предупреждава за разпространяване на зловреден имейл със subject: „RE: Информационно бюро“ от електронна поща със следния имейл адрес andrei.tsekov@mrrb.government.bg. Става въпрос за фалшив имейл от името на министър Андрей Цеков.

За проблема министърът информира Министерски съвет, всички министерства и общини. Сигнал е подаден и до ДАНС и ГДБОП.

Експертите по киберсигурност в МРРБ предупреждават да не се отговаря имейл от този адресат.

Предупреждения има и от страна на ОББ.

„Имаш поща, но имейлът на подателя е различен от официалния на банката. Не попадай в капана! Виж кои са най-често използваните измамни имейл адреси във видеото.Бъди внимателен за онлайн клопките и не забравяй, че ОББ никога няма да изисква от теб да обновяваш банкова информация по имейл. Помни, че ние никога няма да ти изпратим имейл с линк, завършващ на ubb.com, ubb.net, ubb.bg-online-pay-here.com”, пише в предупреждението.

От банката напомнят, че официалните й имейли завършват единствено на: ubb.bg  и kbcbank.bg, а онлайн банкирането на https://ebb.ubb.bg/ и https://online.kbcbank.bg/.

„Не попадай в клопката, а научи как да я разпознаваш на: https://cyberstudy.ubb.bg. Фишингът има много лица и понякога е трудно да осъзнаем, че някой се опитва да ни измами, за да получи банковата ни информация“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст