ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пращат смешни имейли от фалшива банка

фишинг

Интернет крадците ни взеха за мезе

От фалшива „Fibank AD” пращат имейли, които са подписани „С уважение, Екипът на Пощенска банка”.

Пълната аматьорщина прозира и през адреса на изпращача: ee0a1e43d09a59680ec4…@icehockeythailand.org през dgkanal.in.rs. Да ви прави впечатление, че в името на въпросния изпращач е замесена някаква организация за хокей на лед от Тайланд? Не знаехме досега, че топлата азиатска държава има някаква активност в този студен спорт.

 А ето и съдържанието на самото писмо, което, ако се втурнете да четете, може да ви изведе до лош край.                                                                      

„Уважаеми: daro_tsolov, след актуализиране на нашите системи всички клиенти са длъжни да преминат през няколко стъпки, за да верифицират своите акаунти. От вас се изисква да потвърдите вашите данни и телефонен номер, за да продължите да използвате нашите услуги. Можете да го направите, като натиснете тук. Всички клиенти, които не са завършили проверката, ще бъдат отстранени от услугата.”

Както  и друг пък сме писали, банките нямат практика да изискват лични данни неприсъствено – по имейл или по телефон. На второ място, не проявявайте излишно любопитство да натискате „там”. Това може да доведе до излишни проблеми, дори и да не ви откраднат данните. Възможно е да проникнат в пощенската ви кутия и да се възползват от гостоприемството ви.

Помнете: някой ви кани да станете доброволни съучастници в собствения си грабеж. Не му помагайте!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст