ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Стара планина холд” с 5% ръст на консолидираните приходи за януари-септември

пари домакинства депозити дивидент преки чуждестранни инвестиции елана агрокредит продажбите приходи, Юрий Гагарин

„Стара планина холд“ АД отчита 5.26% ръст на консолидираните продажби за периода януари-септември в сравнение със същия период година по-рано, съобщават от дружеството.

Консолидираните продажби на групата към края на септември са в размер на 293.42 млн. лева, показват данните.

В инвестиционния портфейл на холдинга има предприятия от секторите машиностроене, електрохимия, парфюмерия и козметика и текстилната промишленост.

Акциите на холдинга се търгуват на Основния пазар BSE на Българската фондова борса – София, Сегмент „Standard”. От началото на тази година цените им растат, като в момента са на стойност по 10.30 лева за един брой.

От „Стара планина холд“ очакват продажбите за януари-октомври да достигнат 321.71 млн. лева, като ръстът им ще се забави до малко над 3% на годишна база.

Компаниите от портфейла на дружеството също отчитат предварителни данни за продажбите за периода.

„Хидравлични елементи и системи“ АД

е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа. Фирмата има продажби за септември в размер на 6.92 млн. лева и с натрупване от началото на годината те са за 68.59 млн. лева. Това представлява спад от 5.96% на годишна база.

Дружеството отчита неокончателна брутна печалба от 531 хил. лева за септември, а за деветте месеца тя е в размер на 3.98 млн. лева.

Мениджърите на компанията прогнозират продажби през октомври от достигнат 6.2 млн. лева. За периода между януари и октомври приходите ще се понижат с 8.59% в сравнение със същия период на миналата година.

„Стара планина холд“ контролира 64.53% от акциите  справо на глас на ямболската фирма.

Продажбите на

„М+С Хидравлик“ АД

през септември са на стойност 17.60 млн. лева и с натрупване от началото на годината – общо 183.17 млн. лева. Фирмата от Казанлък е водещ производител на хидравлични мотори и аксесоари за тях. Тя държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори.

Междинната й неокончателна брутна печалба е 3.01 млн. лева и 33.57 млн. лева за деветмесечието.

От фирмата прогнозират, че приходите от продажби през октомври ще достигнат 17.37 млн. лева и общо 200.54 млн. лева за периода януари-октомври.

„Стара планина холд“ притежава дял от 30.61% във фирмата.

Приходите от продажби през септември на производителя на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии

„Елхим Искра“ АД

са в размер на 2.34 млн. лева и за деветте месеца 30.55 млн. лева.

Неокончателният финансов резултат на дружеството за септември е загуба в размер на 175 хил. лева, а за деветте месеца загубата е 203 хил. лева.

Мениджърите на предприятието в Пазарджик очакват приходите от продажби за октомври да достигнат 3.55 млн. лева.

Делът на „Стара планина холд“ в капитала на тази фираме е в размер на 51.40 процента.

Производителят на козметика

„Българска роза“ АД

отчита продажби за септември за 328 хил. лева и с натрупване от началото на годината – общо за 3.16 млн. лева. Фирмата от Карлово е наследник и последовател на старите традиции и опит в производството на етерични масла и други натурални продукти.

Неокончателният финансов резултат за септември е печалба в размер на 48 хил. лева и с натрупване от началото на годината 233 хил. лева.

От компанията прогнозират продажби през октомври за 399 хил. лева, а за периода между януари и октомври – общо 3.55 млн. лева.

„Стара планина холд“ притежава 49.99% от акциите с право на глас в козметичната фирма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст