ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внезапно почина шефът на “Лукойл” Владимир Некрасов

Владимир Некрасов

Внезапно почина председателят на Борда на директорите на „Лукойл” Владимир Некрасов, предаде „Комерсант”. Некрасов е издъхнал на 66-годишна възраст, съобщиха от нефтената компания. Според първоначалното заключение на лекарите причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност.

“С дълбоко прискърбие съобщаваме за скоропостижната смърт на председателя на Борда на директорите на ПАО „Лукойл” Владимир Иванович Некрасов. Колективът на „Лукойл” изказва искрени съболезнования на роднините и близките на Владимир Иванович”, пише в съобщението от компанията.

Некрасов е роден през 1957 г., завършил е Тюменския индустриален институт. Той работи в нефтогазовата индустрия почти 50 г., включително начело на компанията на „Лукойл-Западен Сибир”. През 2005 г. е назначен за първи вицепрезидент на „Лукойл”. Награден е с орден „За заслуги пред Отечеството” IV степен и други държавни, ведомствени и обществени награди.

През септември 2022 година загина председателят на Съвета на директорите и първи изпълнителен вицепрезидент на “Лукойл” Равил Маганов. Той падна от шестия етаж на болница в Москва, където се е лекувал. 67-годишният Маганов беше лекуван в отделение в правителствения болничен комплекс в Москва от тежко сърдечно-съдово заболяване.

През първите два месеца от войната в Украйна от управата на “Лукойл” се оттегли основателят и президент на компанията Вагит Алекперов, а малко по-късно това направи и заместникът му Леонид Федун.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст