ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП-ДБ призоваха Желязков да не свиква извънредно заседание на парламента преди местния вот

От ПП-ДБ са против свикването на извънредно заседание в парламента за евентуалното преодоляване на ветото на президента върху Закона за енергетиката. Мотивите им са, че в момента страната се намира в предизборна кампания.

“Прекъсването на работата на Народното събрание за периода на предизборната кампания беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме като много основателен аргумента, че не би трябвало да се използва парламентарната трибуна за предизборна кампания, за спекулации. От вчера има предложение в петък, последния ден на предизборната кампания да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание и ние сме против това”, категоричен бе съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви от своя страна, че популизмът преди изборите е прах в очите на хората. “В получените текстове видяхме, че явно са писани на коляно. Не може само защото имаме избори след няколко дни да се опитваме да пишем на коляно такива текстове. В тях дори няма нищо за 73 стотинки“, добави той.

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев също коментира темата като заяви: “Трогателно е, че тези, които до онзи ден плющяха карти с шефовете на “Лукойл” и си пиеха уискито с тях, днес са най-големите борци срещу руското влияние “Лукойл” в България. Реалностите са, че “Лукойл” дължат много повече от цитираните милиарди, не от последната една година, а още от 2007-2010 година насам”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст