ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът Радев удостоява с държавни отличия шестима българи

Президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия шестима българи за принос в различни сфери на обществения живот, науката, спорта. Церемонията ще започне в 14:00 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За заслуги в областта на спорта държавният глава Румен Радев ще удостои Богдан Николов и Илиана Раева с орден „Стара планина“ първа степен. С най-висшето държавно отличие президентът ще награди и архитект Елко Хазан за родолюбивата му и просветителска дейност по отношение на приноса на България и нейния народ за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Проф. Рахамин Шекерджийски ще бъде отличен с орден „Стара планина“ първа степен за заслуги за развитието на науката и практиката в областта на фармацията в България.

Президентът Румен Радев ще удостои проф. Стефан Хаджитодоров с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за заслуги в областта на науката. Васил Долапчиев ще бъде отличен с орден „За гражданска заслуга“ втора степен за приноса му в защита на човешките права и свободи на хората със зрителни увреждания, тяхната социална интеграция и пълноценно приобщаване в обществения живот.

Изявени дейци на културата, образованието и науката получиха миналата седмица Почетния знак на президента. Отличени бяха шестима дейци от различни сфери – Боряна Кадмонова, проф. Васил Жечев, доц. Георги Хинов, Дарена Попова, Златка Ставрева и проф. д.ик.н. Стоян Денчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст