ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев удостои с отличия шестима българи за принос в различни сфери на обществения живот

Президентът, връчвайки държавни отличия: Гордеем се с вашите успехи, които тласкат нацията ни напред

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия шестима българи за приноса им в различни сфери на обществения живот, науката и спорта. Държавният глава подчерта, че церемонията е израз на признанието на обществото за техните постижения и гражданска смелост.

“За развитието ни като здраво и просветено обществото в достойна и модерна европейска държава. Гордеем се с вашите успехи, с постигнатото от вас, които тласкат нацията ни напред и прославят родината далеч отвъд нейните предели”, заяви той. 

С най-висшето държавно отличие – орден “Стара планина” първа степен, бяха удостоени Илиана Раева и Богдан Николов за заслугите им в спорта, Елко Хазан за дейността му по отношение на приноса на България и нейния народ за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и професор Рахамин Шекерджийски за заслуги във фармацията.

С орден “Свети Свети Кирил и Методий” първа степен беше удостоен професор Стефан Хаджитодоров за заслуги в областта на науката, а Васил Долапчиев беше отличен с орден “За гражданска заслуга” втора степен за приноса му в защита на правата и свободите на хората със зрителни увреждания.

От името на наградените президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева нарече отличията апотеоз на професионалните успехи.

“Тези награди са най-голямото, което ние можем да получим за нашия труд, завършващ венец на нашите професионални успехи. Бих искала да благодаря и да изкажа своята огромна любов към семействата на всички, които са тук, защото ние знаем, че семейството е нашата крепост”, каза тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст