ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът ще одобри две стратегии и допълнителни разходи за три министерства

Министерски съвет

Редовното заседание на Министерския съвет, което ще се проведе днес, 25 октомври, ще започне час по-рано от обичайното – не в 10.00 часа, а в 9.00 часа. Причините затова не се обявяват.

В предварителния му дневен ред са записани 22 точки, две от които са за приемане на актуализираните варианти на национални стратегии до 2030 година. Едната – е за околната среда, а другата – за демографското развитие на населението.

Освен това ще се гласуват и решения, свързани с участието на България на два международни форума през 2024 година – изложението за биохрани “БИОФАХ 2024” в Нюрнберг и 60-ото издание на Венецианското биенале за изкуство във Венеция.

Министрите ще одобрят и допълнителни разходи за три министерства – на вътрешните работи, на правосъдието и на образованието. На ведомството на министър Галин Цоков те са необходими за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, граници и училища.

На министър Калин Стоянов са нужни за изплащането на минималните диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

Освен това ще се одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2023 г. и ще се приеме план за внедряване на интегрирана финансово-информационна система за първостепенните разпоредители с бюджетни средства, като ще се възложи на министъра на финансите Асен Василев да сключи договор за комплексната услуга по въпросната интеграция на системите.

Министерският съвет ще вземе решение и да даде съгласието си САЩ да придобият право на собственост върху недвижими имоти в местността “Орлова круша” в панчаревското село Лозен с цел да разположат там дипломатическите си жилища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст