ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще гласуваме срещу ветото, но след изборите, заяви Кирил Петков от Ловеч

Кирил Петков

Парламентарната група на ПП – ДБ  ще гласува за отхвърляне на ветото на президента на Закона за енергетиката, но това ще стане след местните избори. Съпредседателят на партията Кирил Петков каза в Ловеч, че депутатите от групата на ПП – ДБ няма да участват в извънредното заседание на Народното събрание, насрочено за петък.

Петков каза, че ветото трябва да бъде отхвърлено, но от “Продължаваме промяната” няма да участват в циркове в парламента.

“Това е ясна реформа, която трябва да се случи, тя е част от Плана за възстановявануе и устойчивост, но от друга страна в петък, преди изборите, когато хората в цяла България трябва да направят най-важните си решения кой да бъде техният градоначалник, това е абсурдно да им хвърляме прах в очите с национални теми. Предизборни циркове в парламента са абсолютно ненужни и няма да бъдем на това заседание. Спокойно можем да отхвърлим ветото веднага след изборите”, обясни той.

Петков коментира още, че от “Лукойл” се опитват да използват стара загуба, за да прикрият нови данъци.

“Те са декларирали, че тази стара загуба не важи и трябва да си плащат данъците. И ние това ще настояваме, това ще бъде събрано. Но това става не през PR трибунки, а когато министърът на финансите ги уведоми и това оттук нататък реално няма да се опитвате да прикривате нови данъци. В служебното правителство, когато внесоха закона, бяха оставили една вратичка, която “Лукойл” използва. И затова ние сега едно от нещата, които ще направим, ще затворим тази вратичка. И вратичката е много проста – дали да се нотифицира Брюксел, или не. Няма нужда от тая нотификация, така че не може да се използва тази вратичка, за да не се плащат данъците”, каза Петков.

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ коментира и поискания от коалицията отчет от вицепремиера Мария Габриел какво се прави за влизането на България в Шенген.

“Всяка седмица да каже кои са активностите, които ни напредват към тази задача. Шенген беше като основен приоритет и е основен приоритет за България и виждаме, че трябва да има ясна стратегия как да убедим Австрия и Нидерландия да ни подкрепят. Няма да стане от само себе си. Така че просто прироритетизираме и фокусираме работата на външно министерство с това, че не може просто да стоим настрана и да чакаме някой да ни казва не. Трябва да действаме”посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст