ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ няма да участва в извънредното заседание на НС

кирил петков

Няма да участваме в извънредното заседание на парламента. Това обяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. “Това е прах в очите на хората, преди местния вот. Донякъде разбирам ГЕРБ, много от техните кметове са с по 6 мандата. Как могат да обяснят, че в Ловеч няма вода, там има режим на водата, а те са управлявали 8 години града. В Сливен ситуацията е същата. Трябва им тема, с която да отклонят вниманието на хората и точно в деня преди изборите, ако може да има един ден в парламента, за да се прави предизборен цирк”, смята Петков.

Той добави, че Делян Добрев е използван за черен ПР. Според него единственият въпрос към Делян Добрев е къде изчезнаха 27 стотинки. “Помните казваха, че щом падне правителството, бензина ще падне с 1 лев, още на следващия ден, сега казват, че това ще стане със 73 стотинки на литър. Истината е, че нито сега цената ще падне, нито тогава падна с левче. Опитват това да бъде темата през следващите дни”, добави Петков.

Той подчерта, че министърът на финансите е уведомил представители на ГЕРБ и ДПС, че е имал комуникация с „Лукойл”, в която е казал на рафинерията да не използва стари загуби, за да се опива да покрива нови данъци. „Става дума за 540 млн. „Лукойл” няма да платят във вторник 540 млн., те няма да използват загубата си, за да покриват нови данъци. Вместо да говорим защо тротоарите не са добри и защо детските градини не са построени, трябва да говорим за 73 стотинки. Всички сме обединени по темата, че Лукойл трябва да плаща данъците си в пълен размер”, обясни още съпредседателят на ПП.

ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че когато кажем не, това означава не. Можем да работим за важни неща заедно, но когато кажем, че няма да участваме в предизборния цирк, няма как да ни накарат”, категорично заяви бившият премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст