ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тримесечната печалба на Meta се е увеличила повече от два пъти

мета марк зукърбърг оценка на съдържанието

Приходите от Meta Corporation през третото тримесечие се увеличиха с почти една четвърт до 34.1 милиарда долара. Нетната печалба се увеличи със 160 процента, възлизайки на 11.6 милиарда долара.

Тези резултати са по-добри от прогнозите. В резултат, акциите на Meta се повишиха с 4 на сто след затваряне на търговията в сряда. От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали със 140 процента, след рязък спад през миналата година.

Силните тримесечни резултати на Meta се дължат главно на възстановяването на приходите от дигитална реклама. Гледаемостта се е увеличила с една трета, а средната рекламна цена е намаляла с 6 на сто, най-малкият спад от две години.

По-рано Alphabet и Snap също отчетоха подобрени приходи от реклама.

В допълнение, намаленията на разходите, обявени от изпълнителния директор на Meta Марк Зукърбърг миналата година, започнаха да оказват влияние. Оттогава корпорацията е съкратила 21 хиляди служители. През третото тримесечие тя успя да намали разходите със 7 процента до 20.4 млрд. долара. „Може би компанията започва да се измъква от проблемите, тъй като тя продължава да се концентрира върху подобряването на оперативната ефективност“, казва старши анализатор в порталът за инвестиране .com Джеси Коен. Той отбеляза, че това е най-печелившото тримесечие на Meta през последните години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст