ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За БСП е неприемливо изборите да бъдат отложени

Докладът на ДАНС потвърждава нашите съмнения от повече от година, които сме изразявали, че през машините може да бъде манипулиран вотът. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира темата след заседанието на председателския съвет, който се събра, за да обсъди казуса с изборния процес.

Тя изтъкна, че парламентарната й група е имала съмнение, че техният резултат в последните избори е манипулиран точно през машините. “Това, което разбрахме, хвърля подозрения върху честността и прозрачността на избора, на което ние държим”, добави още лидерът на БСП.

Нинова коментира, че очакват от ЦИК да вземе своето решение как да се действа оттук нататък, но за БСП версии за отлагане на избори и преместване на дати са неприемливи. По думите ѝ изборите трябва да се проведат по най-честния и прозрачен начин.

Според нея през машините може да се манипулира вотът.

В отговор на въпрос Нинова потвърди, че в доклада на ДАНС пише, че заместник-министър на електронното управление е снимал и качвал на телефона си кода от машините. “Ако това е вярно, този човек трябва веднага да понесе политическа отговорност чрез уволнение и наказателна чрез разследване”, категорична е тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст