ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Не е ясно дали Иван Гешев ще бъде приет в адвокатската колегия в Кюстендил

иван гешев

Все още не е ясно дали бившият главен прокурор Иван Гешев ще бъде приет в адвокатската колегия в Кюстендил и след проведеното в четвъртък заседание на Съвета на местната съсловна организация.

От офиса на колегията отказаха коментар, няма и официално съобщение или огласен протокол след заседанието, предаде БНР. Кюстендилски адвокати обаче коментираха, че приемането на Гешев в колегията им не е решено на този етап.

Гешев подаде документи за вписване в Кюстендилската адвокатска колегия, а на 28 септември заседанието на Съвета се провали поради липса на кворум. Тогава на заседанието са присъствали четирима, а други четирима членове са отсъствали.

“Не мога да кажа кога искането ще бъде разгледано, но няма да е скоро”, каза тогава за БТА адв. Емил Велинов, председател на адвокатския съвет при адвокатска колегия – Кюстендил. 

Членовете на Кюстендилската адвокатска колегия са над 200. Сред тях е и бившият зам.-председател на НС Мая Манолова.

По отношение приемането на Гешев мненията са различни – адвокати смятат, че трябва да бъде приет, иначе се отнема правото му на труд, други – че не, нека се насочи към друга адвокатска колегия в друг град. Има и такива, които считат, че въпросът ще се протака, докато Гешев не се откаже сам.

През юни пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да освободи предсрочно Иван Гешев от длъжността главен прокурор по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската колегия заради изказване, което накърнява престижа на съдебната власт. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст