ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Израелската армия е навлязла в северната част на Ивицата Газа

Израелската армия съобщи, че е навлязла тази нощ в северната част на Ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу екстремистката групировка “Хамас”, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Израелските сили все още са “на терен и продължават войната”, заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности. Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Израелската армия нанесе удари срещу командири на “Хамас” тази нощ, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на “силите на терен да се бият срещу отслабен враг”.

Армията на Израел публикува днес и кадри на танкови колони, влизащи в открити пространства в Ивицата Газа. Първото визуално потвърждение на присъствието на сухопътни войски, заедно със засиления обстрел на подземни цели, показват, че Израел се приближава към сухопътна операция в Газа, отбелязва АП.

Хагари каза също, че Израел “разширява хуманитарните усилия” и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст