ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Лорер отрече ГЕРБ и ПП да обсъждат местни коалиции

Даниел Лорер

Местни коалиции с ГЕРБ не е нещо, което “Продължаваме промяната” (ПП) обсъжда в момента. Това заяви Даниел Лорер от ПП във Варна, където участва в брифинг с кандидата на партията за кмет Благомир Коцев. Според данните от екзит пола Коцев отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Иван Портних като и двамата са с еднакъв резултат.

Коцев посочи, че това, което всеки един бъдещ градоначалник ще трябва да вземе като решение, е какво да направи за своя град, за да няма изпочупени плочки, а подредени и чисти градове – градове за хората.

Лорер обясни, че предстои националните органи на ПП да решат откъде и дали ще търсят подкрепа за балотажа. Той поясни, че със сигурност ще търсят още по-широка подкрепа от гражданите в съответните градове и бе категоричен, че специално за Варна и за София няма никакви съмнения, че ще победят дори и по начина, по който са работили и досега – самостоятелно.

Той изтъкна, че продължава да не вижда алтернатива за управлението на страната. Според него е очевидно, че няма как с “Възраждане” и няма как да има служебно управление, така че – местните избори ще отшумят, а правителството ще продължи работата по програмата, която е приело – правна реформа, Шенген и еврозона.

За скандала с машините за гласуване Лорер коментира, че е ясно, че не е имало опасност за машинния вот. Той поясни, че предстои Министерският съвет или министърът и заместник-министърът на електронното управление да изяснят какво точно са направили. 

Лорер добави, че по-важният въпрос е защо доклад на ДАНС, написан, меко казано, непрофесионално, е предизвикал такова напрежение в Централната избирателна комисия. По думите му истинското разследване е това, което предстои да се случи – какво е провокирало ДАНС да напише такъв доклад и да се дестабилизира обществото в последните дни преди изборите.    

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст