ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Панов на балотаж срещу Йордан Терзийски във Велико Търново

Даниел Панов - Велко Търново

В община Велико Търново избирателите отново ще гласуват идната неделя за кмет, защото нито един от осемте кандидати не успя да спечели изборите на първи тур. Това сочат данните от екзит пола на агенция „Алфа Рисърч“ . Според тях на балотаж отиват досегашният кмет Даниел Панов, кандидат на ГЕРБ, с 42 % подкрепа и депутатът и кандидат на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ архитект Йордан Терзийски с 22 на сто подкрепа.

Даниел Панов и Йордан Терзийски, които отиват на балотаж не пожелаха, тази вечер не пожелаха да дадат изявления, изчаквайки данните от преброяването на резултатите от протоколите в предизборните си щабове и данните на Общинската избирателна комисия. 

Според екзит пола на “Алфа Рисърч” ГЕРБ е първа политическа сила във великотърновския общински съвет с 32%, следва “Продължаваме промяната-Демократична България” със 17,5 %. “Възраждане” и БСП са с две стотни разлика. Следва “Има такъв народ” и ДПС.

Първите секционни комисии започнаха да предават изборните си книжа след 22 часа в общинската избирателна комисия. Очертава се висок процент на недействителните бюлетини в община Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст