ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова гласувала за промяна на досегашния модел на управление на София

“Гласувах за промяна на досегашния модел на управление на столицата, за прозрачност, за това парите на софиянци да се харчат честно и открито и да служат за по-добри улици, по-чист въздух, да няма задръствания и презастрояване. Хората от крайните квартали и тези от центъра да имат еднакви условия за живот.”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас.

Според нея, анализирайки избирателната активност, решението за отмяна на гласуването с машини не е повлияло тежко. “Активността е дори малко по-висока от тази на предишните избори. Важно е изборът да е прозрачен и честен. Обръщам внимание, че има видеонаблюдение. Членовете на секционните избирателни комисии да го имат предвид, ако някой изобщо има намерение нещо да прави при преброяването”, каза Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че от партията ѝ отдавна са поставяли въпроса за злоупотреба с машините. “Фактът, че това, което се случи, се случи 48 часа преди изборите, е смущаващ. Не се прави толкова близо до изборния ден – създава напрежение и недоверие в изборния процес и отблъсква хората. Очаквам, че проблемът с машините няма да свърши с тези избори”, посочи тя и добави, че в момента не вижда основание за касиране на изборите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст