ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Възраждане” очакват утре сутрин изненади

Деян Николов

Очаквам, че нашият кандидат Коста Стоянов ще бъде на балотаж във Варна.

Тази позиция изрази Деян Николов от “Възраждане”, който е четвърти по подкрепа на сегашните избори за кмет на София.

Той посочи в интервю за БНТ, че цял ден до “Възраждане” достигали сигнали, че има целенасочена манипулация на данните,които влизат в социологическите агенции през екзит половете. Ето защо неговата прогноза е, че утре сутрин ще има изненади. На въпрос дали, ако няма изненадани, ще се извини на екзит половете, Деян Николов отговори, че той само съобщава данни, с които разполага.

На въпрос дали във “Възраждане” нямат усещането, че партията им се олицетворява от Костадин Костадинов и тъкмо заради това той на последните местни избори е достигнал до балотаж във Варна, Деян Николов не отговори конкретно, а сподели очакванията си, че Коста Стоянов не само ще стигне до балотаж, но и ще спечели изборите във Варна. Причината – сегашният градоначалник Иван Портних е много слаб управленец.

Николов уточни и че от “Възраждане” вече получават първи протоколи от секции и виждат в тях много различни данни от тези, които се съобщават от екзит половете.

На въпрос какво печели “Възраждане” на тези местни избори, Деян Николов отговори, че реално във всеки един общински съвет от партията му ще имат представители и ще бъдат фактори в местната власт.

На въпрос кого в София “Възраждане” ще подкрепят на балотажа, Деян Николов отговори, че все още не е ясно кой ще завърши втори. От друга страна в партията му нямат такава политика да насочват избирателите си, защото те са изключително критични и от “Възраждане” уважават избора им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст