ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Христо Иванов ще трябва отново да се отвори Изборния кодекс

“Срещу машинното гласуване беше водена дълга и неуморима война от практически всички политически сили, абсолютно безотговорно. Ще бъде трудно, трябва да отстояваме това постижение. Очевидно ще трябва пак да се отваря Изборния кодекс, да се преразглеждат определени положения и гаранции. Но всичко това е за след балотажа.” Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, след като гласува.

Той посочи, че хартиената бюлетина дава възможност за злоупотреби, а и за грешки, но все пак е по-добре да се гласува. “Без аргументи беше отменено машинното гласуване, но не бива да позволим това да демотивира хората”, подчерта Иванов.

“Гласувам с мисълта колко е важно това, въпреки всички безотговорни опити да се дискредитира изборният процес, да се дестабилизира, да се внесе хаос. Правото на глас е най-силният инструмент, за да гарантираме, че България ще продължи да се развива по европейски, демократичен път, по пътя на реформите, който е безалтернативен. Много е важно всеки да разбира своята отговорност и да гласува”, изтъкна депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст