ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бонев: На балотажа трябва да направим втората крачка към премахване на модела на ГЕРБ в София

Борис Бонев

Можем да кажем със сигурност, че резултатът ни е колкото сбора на втория и третия в общината. Постигнахме един много добър резултат. Това каза пред БТВ водачът на листата за общински съветници на “Продължаваме промяната-Демократична България” (Спаси София) Борис Бонев.

“Щастлив съм, че този път ще имаме възможност с много по-голям екип общински съветници да реализираме идеите си. Имаме подробна програма с конкретни решения за всеки прблем на софиянци. Ще предлагаме тези решения да се осъществяват за София. Нашето обединение е основното движещо колело в новия Общински съвет. Има много по-малки колеца, които да помагат”, заяви Бонев в отговор на въпрос с кого ще работи коалицията, след като се очертава да няма пълно мнозинство.

“Първата крачка вече е направена, победихме убедително на изборите в София на първия тур. На втория тур трябва да направим втората крачка, за да премахнем модела на управление на ГЕРБ. Резултатите от първия тур дават отговор на въпроса на кого е поверено да премахне този модел – на нас”, подчерта водачът на листата за общински съветници на “Продължаваме промяната-Демократична България” (Спаси София).

Той коментира и какви са очакванията му за битката за кметския пост на балотажа, който според изборните резултати към момента ще е между кандидата на “Продължаваме промяната-Демократична България” (Спаси София) Васил Терзиев и кандидата на БСП и “Левицата” Ваня Григорова.

“Ваня Григорова е атрактивен кандидат, но възниква въпросът как би управлявала, ако спечели поста. В сравнение с Васил Терзиев тя няма управленски опит. Също така много важно за един кмет е политическата подкрепа”, посочи Борис Бонев.

“Аз имам съмнения в мотивите на Ваня Григорова да иска да стане кмет на София. Дали тези мотиви не са свързани с амбиция да стане председател на БСП, а не да се направи нещо добро за София”, добави той.

“Тя говори за робинхудския принцип – да вземем от богатите и да дадем на бедните, но преди да преразпределяш едни пари, трябва да ги изкараш. А ние имаме много сериозен план и силен и обединен екип, който застава зад Васил Терзиев. Важен знак е, че докато вчера след резултатите от изборите екипът ни беше застанал зад Васил Терзиев, Ваня Григороова беше сама. Изключително важно е не какво се говори, а какво стои отзад – дали има подкрепа, екипност, експертност, капацитет”, отбеляза Бонев.

По думите му, първото нещо, с което трябва да се заеме новият Общински съвет, е да започне работа по бюджета за София.

“Готови сме с програмата за първите дни, седмици, месеци години, защото знаем каква огромна отговорност носим пред столичани”, каза още Борис Бонев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст