ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В седем областни града преизбраха кмета, в Кърджали има нов градоначалник

ЦИК Централна избирателна комисия

Следващата неделя (5 ноември) ще има балотажи в останалите областни центрове.

След изборите за местна власт в неделя в осем от областните града в страната има спечелили още на първи тур. Победителите празнуват, а за загубилите остават поуките. Прави впечатление и убедителните резултати, с които избирателите подкрепиха кандидатите-кметове и до момента.

Данните са от Централната избирателна комисия към обяд.

На първия тур кметът на Бургас Димитър Николов от ГЕРБ запази поста и спечели пети мандат (с 60.49% при 100% от преборените гласове). 

Живко Тодоров от ГЕРБ остава начело на местната власт в Стара Загора с 55.72% след като са преброени 68.52% от подадените бюлетини). 

Досегашният кмет на Перник Станислав Владимиров и днес влезе в кабинета си след като на първия тур получи подкрепата с 80.13% на гражданите (при преброени 91.05% от гласовете).

Досегашният кмет на Враца от ГЕРБ – Калин Каменов, получи от съгражданите си трети пореден мандат – с 66.97% след преброяването на 98.86% от преброените бюлетини).

 В Ямбол победата спечели досегашният кмет Валентин Ревански като получи 79.15% (при обработени 100% от гласовете).

Кметът на Монтана Златко Живков остава на кметския стол с 62.70% от гласовете след като са преброени 100% от протоколите.

И Дарин Димитров, досегашният кмет от ГЕРБ, получи още един мандат в Търговище след като го подкрепиха 69.14% от гласувалите при преброени 98.15% от гласовете.

Единствено в Кърджали има нов кмет – Ерол Мюмюн, но и той е от ДПС. Той получи 60.25% от вота след като са преброени 100% от бюлетините.

Следващата неделя (5 ноември) ще има балотажи в останалите областни центрове.

Сред тях е и София. Към момента, при обработени 44.09 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии Васил Терзиев получава 31.36 на сто от гласовете на столичани. Ваня Григорова – “БСП за България”, ще спори на балотажа с него за кметнския престол. Тя спечели 21.84 на сто от гласовете на софиянци, а Антон Хекимян – ГЕРБ, е трети със 17.92 на сто.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст