ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Скандалният доклад на ДАНС за машините ще се обсъди на комисия в НС

Парламент нов зала депутати гласуват

Комисията за контрол на службите за сигурност в парламента вероятно ще обсъди скандалния доклад на ДАНС, заради който ЦИК прецени, че на местните избори ще се гласува само с хартиена бюлетина. Очаква се комисията да обсъди дали докладът на ДАНС за машините за гласуване да стане публичен.

Заседанието трябва да бъде свикано по искане на председателя на комисията и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, каквато идея той сподели през уикенда. Депутатите трябва да се запознаят с всички материали, не само с доклада на ДАНС, който е изпратен до ЦИК, а и със съпътстващите материали, които би трябвало да има към този доклад.

Рашков настоява също така за изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев. В петък ЦИК обяви, че на местния вот няма да се гласува с машини като една от причините беше, че в доклада на ДАНС относно надеждността на машинния вот има смущаваща информация.

Ден по-късно премиерът Николай Денков заяви, че докладът е манипулативен и че правителството е решило да поиска оставката на неговия автор – заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст