ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съвместно с Майорка ще привличаме туристи

България и Майорка ще започнат съвместна работа за привличането на повече туристи. За това се договориха министърът на туризма Зарица Динкова и колегата ѝ Хосе Марсиал.

Министър Динкова е в Палма де Майорка за участие в неформалната среща на министрите на туризма на Европейския съюз. Двамата министри обсъдиха потенциалните възможности за сътрудничество в областта на туризма.
Това, което можем да предложим е много добро съотношение между цена и качество.
Испанските ни гости ще разширят представата си за България като лятна морска дестинация, защото предлагаме различни алтернативни форми на туризъм
”, заяви Динкова.
Страната ни се налага като желана дестинация за зимен, здравен и СПА туризъм, допълни министърът на туризма. Тя добави и че кулинарните изкушения също могат да предизвикат интереса на испанските туристи.
Министър Динкова представи и реформата за начина на изразходване на държавните пари за реклама на туристическите услуги, която стартира у нас през септември. Благодарение на нея испански туроператори могат да си сътрудничат с българските за реализирането на повече организирани групи от туристи, които да преоткрият България като целогодишна дестинация за почивка.
Сред темите на разговор попаднаха и предизвикателствата в сектора – недостигът на висококвалифицирани кадри, повишаването на качеството на туристическия продукт и нерегламентираното отдаване на апартаменти под наем.
На срещата присъстваха и представители на „SOF Connect“, с които в тристранния формат беше обсъдена възможността за откриване на редовна самолетна линия от София до Майорка.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст