Министър Стойчева сертифицира с клас “А” инвестиция в Кърджали

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи днес, 31 октомври, сертификат клас „А“ на Търговска Лига – Глобален аптечен център АД. Причината – инвестиция за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Кърджали .

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

Проектът на компанията е за 15 млн. лева и предвижда разкриване на 350 нови работни места. Сертификатът бе връчен на изпълнителния директор на фирмата Таквор Бохосян. На церемонията присъстваха и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

Реализирането на проекта ще осигури висококвалифицирани кадри в областта на хуманната медицина, ще предложи качествено диагностициране и лечение на пациентите и ще разполага с всички необходими структури – клиника, отделения, лаборатории и операционни зали, оборудвани с високотехнологична апаратура.

Планът включва лечебното заведение да бъде оборудвано с най-високо ниво на медицинска техника, съгласно медицинските стандарти.

Инвестициите в иновации в здравния сектор могат да преобърнат представите за здравеопазването у нас – от теми за проблеми в теми за възможности. Иновациите са ключ към промяната на здравеопазването у нас“, обяви министър Стойчева.

Тя подчерта, че дигиталната грамотност в здравеопазването е задължителна и че разбирането за ролята на иновациите ще доведе до решения, които да подобрят сектора.

Изпълнителният директор на Търговска Лига подчерта, че компанията възнамерява да изгради модерна сграда с диагностично-консултативен център – 25 кабинета, хирургични и терапевтични отделения с и без легла по различни специалности, определени съобразно здравните нужди на населението, операционен блок, образна диагностика, структура по лъчелечение и нуклеарна медицина и различни спомагателни помещения. Капацитетът й ще бъде с до 250 болнични легла.

Търговска Лига е дългогодишен инвеститор в развитието на българското здравеопазване и национален лидер в областта на високотехнологичните медицински грижи, уточняват от пресцентъра на министър Милена Стойчева.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст