Митничарите се похвалиха с удари срещу цигарената контрабанда

цигари

Митничари от “Митница”- Русе иззеха над 121 460 къса (6 073‬ кутии) цигари през последното десетдневие на ктомври, съобщиха от Агенция “Митници”.

На ГКПП Русе при извършена физическа проверка на товарен автомобил, пътуващ от България за Чехия и превозващ ароматизатори, митническите служители установиха 48 000 къса (2 400 кутии) цигари с български бандерол, скрити между първи и втори ред палети. Водачът на автомобила, български гражданин, е заявил, че е закупил и поставил тютюневите изделия между палетите, но не е представил документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). За констатираното нарушение на водача е съставен акт, а цигарите са иззети. 

В още два случая в района на ГКПП Видин са задържани 73 460‬ къса (3 673 кутии) тютюневи изделия. В единия е установен български гражданин, превозващ казанчета за тоалетни от България за Великобритания. Извършена е проверка на транспортното средство и товара с мобилна рентгенова система, при която са отбелязани съмнителни зони в товара. При физическа проверка на товарното помещение в палет са открити 48 660 къса (2 433 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Водачът е заявил, че цигарите са негови, но не е представил необходимите документи. Съставен му е акт. 

Във втория случай, турски гражданин, превозващ лешници за Германия заявил, че превозва и цигари в количества, според позволените от закона норми. При извършената проверка в естествени кухини в кабината на водача са открити и цигари, без валиден акцизен бандерол, общо 24 800 къса (1 240‬ кутии). Тютюневите изделия са иззети, образувано е досъдебно производство. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст