“Шелли Груп” разширява капацитета в отговор на нарастващото търсене

"Интернет на нещата" шелли груп

„Шелли Груп“ АД, доставчик на IoT решения и продукти за сградна автоматизация, продължава да се радва на нарастващо търсене на своите продукти и решения за управление на енергийната ефективност, както и на plug-and-play и наскоро пуснатите нови Bluetooth и Z-Wave продукти, обявиха от компанията. 

За да увеличи съответно обемите на доставка за предстоящия сезон на пазаруване през Черния петък и Коледа, Shelly пусна в действие две нови производствени линии в партньорската си фабрика в Китай, които ще осигурят капацитет и за планирания растеж през 2024 година. Двете нови производствени линии биха могат да донесат потенциални приходи в размер на до 30 млн. евро годишно. Това е част от стратегията за растеж на Shelly за постигане на среден ръст на продажбите от 43% годишно до над 200 млн. евро до края на 2026 г., както е предвидено в средносрочните насоки за развитие на дружеството. 

“Много се радваме, че толкова скоро след обявяването на над 10 милиона продадени устройства можем да обявим разширяване на производствения си капацитет, което се дължи на настоящото търсене. Непрекъснатото увеличаване на технологичното ни портфолио и свързаното с това разширяване на продуктовата гама както за крайните потребители, така и за професионалните потребители, дават резултат”, отбелязва Димитър Димитров, изпълнителен директор на “Шелли Груп”.  “В това отношение ние се радваме на нарастващото търсене на нашите решения и продукти за енергиен мениджмънт от страна на промишлени и професионални потребители. Z-Wave продуктите за решения за интелигентни домове и интелигентни сградни системи, придобити под марката Qubino в началото на настоящата финансова година, също вече се отразяват на успеха на дружеството.” 

Според Волфганг Кирш, изпълнителен директор на “Шелли Груп”, пускането на нови производствени линии е доказателство за успешното развитие на бизнеса на Shelly в настоящата икономическа среда и също така бележи важен етап в продължаването на нашата стратегия за растеж. “Въз основа на нарастващото значение на решенията за управление на енергийната ефективност и сградната автоматизация, както и на успеха ни в навлизането и развитието на атрактивни пазарни ниши, продължаваме към постигането на средносрочните си цели”, допълва той. 

„Шелли Груп“ АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. “Шелли Груп” е основана в България. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на Шелли Груп вече вече се търгуват на над 100 пазара. 

Акциите на дружеството се търгуват на “Българска фондова борса” от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст