ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Fortune обяви стойността на компанията Х, собственост на Илон Мъск

старлинк starlink

Стойността на компанията X (бивша Twitter), собственост на Илон Мъск, се оценява на 19 милиарда долара, съобщи американското списание Fortune, позовавайки се на източници.

Според изданието, платформата „сега се оценява на 19 милиарда долара“, капитализацията е изчислена въз основа на цената на една акция, разпределена на служител. Корпорацията предоставя на служителите възможност да получат акции с ограничени контролни права, като цената на всяка от тях, в съответствие с „плана за компенсация на дяловете на служителите“, получен от изданието, достига 45 долара. Списанието също така отбелязва, че през март тази година компанията е предложила ценни книжа на служители, чиято обща стойност е оценена на 20 милиарда долара.

На 27 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на компанията. На 6 ноември той обяви намерението си да въведе платена проверка на акаунта като част от Twitter Blue. По-късно абонаментните продажби бяха спрени поради увеличаване на броя на фалшивите акаунти, но бяха възобновени през декември. 

През април 2023 г. администрацията на платформата започна да премахва сините отметки, показващи автентичността на акаунтите от акаунтите на потребители, които не са закупили абонамент. Цената му в САЩ за потребители на компютърна версия е 8 долара, а за мобилни версии – 11 долара на месец.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст