ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не използват ДПС в предизборните си кампании, заяви Пеевски

Парламент нов Делян Пеевски

“Настоявам лидерите на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ да не използват ДПС в предизборните си кампании.” Това се посочва в позиция съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Той отбелязва, че зрелостта и силата на една политическа партия е в способността ѝ да търси и намира диалог и съгласие, а ДПС е и ще остане партия на диалога. В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми и въвличат ДПС в разправии, смята Пеевски.

“Неделя ще мине и лидерите трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората”, казва депутатът. По думите му за страната ни е най-важно да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност. „Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани. И нека лидерите си припомнят, че България е по-голяма от интересите на всяка една партия“, се казва в изявлението.

Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие и ДПС допринася и ще продължи да дава приноса си за този процес, подчертава Пеевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст