ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП-ДБ нарекоха “предизборни шеги” изявленията на Борисов за правителството

Парламент Венко Сабрутев

ОТ ПП-ДБ определиха като “предизборни шеги” изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че след местните избори партията му ще решава дали да продължи да подкрепя кабинета на “Денков”. 

Депутатът Венко Сабрутев на свой ред отправи предупреждение:

“Напоследък господин Борисов често се шегува, но сериозните неща са, че ако не се направи реформа в службите, службите, които с тяхното активно мероприятие успяха да откраднат вота на над 400 000 българи, наистина ще е трудно да се продължи напред.

Вярвам, че това са предизборни страсти и всичкото това нещо ще се уталожи след изборите”, коментира Сабрутев.

Той каза още, че очаква диалогът да се възстанови, когато парламентът отново започне работа. 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията ще проведе национален съвет след втория тур на местни избори, за да решат дали да продължат да подкрепят правителството.

Борисов заяви това днес в Ловеч.

“За мен сглобката в момента не съществува. В момента нямаме никакви причини, включително и моралните ценности да издигнат хора от “Държавна сигурност” не могат да ги припишат срещу никого от нас. Няма да нося чужди пасиви. И в сряда ще искат да им подкрепя бюджета – ми няма да стане. Отсега им казвам, няма смисъл въобще да се срещаме и да говорим. По никаква тема. Така че след неделя, приятна игра, ще гледам кой какво прави в неделя”, каза той.

Борисов разкритикува решението на Министерски съвет да одобри покупка на бойни машини “Страйкър” без да има нарочно решение от парламента. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст