ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдикатите и правителството ще обсъдят индивидуалната осигурителна вноска

димитър манолов

Синдикатите и правителство ще проведат среща следобед в Министерския съвет във връзка с бюджета за 2024 година. Поканата е от премиера Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев. На събирането те ще обсъдят въвеждането на индивидуална осигурителна вноска за държавните служители.

По повод предстоящата среща президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов коментира пред журналисти:

“Ние в никакъв случай не сме против въвеждането на индивидуална осигурителна вноска. Въпросът е как ще стане това.”

Той обясни, че сега се приема, че държавата плаща осигурителните вноски, но според него това не е вярно – плащат си ги работниците. По думите му държавните служители са подложени на една дълга поредица от всякакъв вид ограничения и по отношение на личния, и по отношение на служебния живот.

Манолов бе категоричен, че за синдикатите разговорът за индивидуалната осигурителна вноска не е труден, още повече, когато поводът за него е държавният бюджет. Ето защо синдикалистът очаква, че по темата ще могат да се кажат много неща.

Димитър Манолов даде изявление за медиите, след като откри международна конференция в София на тема: „Достойна заетост и социална сигурност в Западните Балкани – от регионални специфики към общо европейско бъдеще“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст